úterý 5. června 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 01.06.2012

Tento týden bylo hlášeno celkem osm hraček.

Jedna hračka z Finska:
• policejní sada, která obsahuje oční masku, zbraň, vakuové náboje a cíl - představuje riziko, protože oční  maska se může snadno zlomit a uvolněné části mají nebezpečné ostré hrany, které by mohly vlétnout do oka. Tento produkt také představuje chemické riziko, protože plastový materiál z vakuových kazet obsahuje dibutyl ftalát a di-isononyl ftalát. Značka Swat. Dovoz byl odmítnut celnímy orgány. Země původu Čína.

Jedna z Německa:
• Sada panenek s nevěstou a ženichem, cca. 29 cm vysoké. Ženich má na sobě černý oblek a bile plastové boty. Nevěsta má na sobě dlouhé bílé šaty a fialové plastové boty - tyto panenky představují chemické riziko, protože materiál používaný pro fialové a bílé boty obsahuje ftalát. Značka Jess Love. Dovozce dobrovolně zastavil prodej této hračky. Země původu je Čína.

Šest z Nizozemska:
• dřevěná truhla se zvířaty a dřevěnými herními postavami - představuje riziko udušení kvůli malým částem a magnetům, které by se mohly uvolnit. Značka Tra Present. Úřady nařídily jeho stažení a zakázaly její prodej. Země původu Čína.

• panenka - představuje chemické riziko, protože obsahuje ftalát. Značka Toi Toy. Úřady nařídily její stažení. Země původu Čína.

• další panenka - představuje chemické riziko, protože obsahuje ftalát. Značka Toi Toy. Úřady nařídily její stažení. Země původu Čína.

• další plastová panenka - představuje chemické riziko, protože materiál používaný pro různé části plastové panenky obsahuje ftalát. Značka Toi Toy. Úřady nařídily její stažení a zakázaly její prodej. Země původu Čína.

• sada na bubliny - představuje chemické riziko, protože obsahuje ftalát. Značka Toi Toy. Úřady nařídily její stažení a zakázaly prodej. Země původu Čína.

• více typů dřevěných píšťal - představují riziko, protože náustek z píšťalky se může oddělit. Značka Tra Present. Úřady nařídily jejich stažení a zakázaly jejich prodej. Země původu Čína.

Žádné komentáře:

Okomentovat