pondělí 21. ledna 2013

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 28.12.2012



Tento týden bylo nahlášeno celkem osm nebezpečný hraček.

Jedna z Německa:
• Balóny různých odstínů s nápisem: "Happy Birthday" - představují chemické riziko, protože obsahují nitrosaminy, které jsou klasifikovány jako karcinogen kategorie 2. Značka je Globos. Orgány nařídily stažení z trhu. Země původu je Španělsko.


Tři z Finska:
• set lukostřelba s lukem a šípy - představuje riziko poškození zraku, protože obsahuje laser, jehož paprsek přesahuje hodnoty, které jsou povoleny v hračkách. Značka Bowman. Orgány nařídily odvolání ze strany zákazníků. Země původu je Čína.

• kostým na medvídka (černý požární oblek se žlutými pruhy) - představuje chemické riziko, protože základní materiál kalhot obsahuje bis (2-ethylhexyl) ftalát (DEHP). Značka Teddy Mountain. Orgány nařídily odvolání ze strany zákazníků. Země původu je Čína.

• Kopačky pro medvídka (černé s bílými pruhy) - představuje chemické riziko, protože základní materiál kalhot obsahuje bis (2-ethylhexyl) ftalát (DEHP). Značka Teddy Mountain. Orgány nařídily odvolání ze strany zákazníků. Země původu je Čína.


Jedna ze Španělska:
• malá panenka s podobou mořské panny, na sobě má mnoho-barevné oblečení - představuje chemické riziko, protože obsahuje di-(2-ethylhexyl) ftalát (DEHP). Kromě toho obsahuje diisononyl-ftalát (DINP). Značka Dulce Golosinas. Orgány nařídily odvolání ze strany zákazníků. Země původu je Čína.


Jedna z Velké Británie:
• Falešné Halloween zuby - představují chemické riziko, protože obsahují bis (2-ethylhexyl) ftalát (DEHP) dibutyl ftalát (DBP). Značka Poundworld. Orgány nařídily odvolání ze strany zákazníků. Země původu je Čína.


Dvě z Holandska:
• měkká panenka - představuje riziko udušení, protože malé části se mohou uvolnit a můžou být vloženy do úst dítěte a spolknuty. Značka neznámá. Vydán zákaz uvedení této hračky na trh. Země původu je Čína.

• Bílý plyšový medvěd - představuje riziko udušení, protože obsahuje malé části (oči), které lze snadno oddělit a spolknout. Značka neznámá. Tam je zákaz uvádění na trh tohoto hračky. Země původu je Čína.



Žádné komentáře:

Okomentovat