pondělí 25. února 2013

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 18.01.2013



Tento týden byly hlášeny jen čtyři nebezpečné hračky.
Jedna z Polska:
klíčenka s měkkým plyšovým medvědem, který má malé oči vyrobené z plastu - představuje riziko spolknutí, protože obsahuje malé části (oči medvěda), které lze snadno odpojit, a mohly by být spolknuty malými dětmi. Značka - Villa. Orgány nařídily stažení z trhu. Země původu je Čína.

Jedna z Estonska:
Sada 6 barevných pískacích hraček z pružného plastu - představuje chemické riziko, protože obsahuje di (2-ethylhexyl) ftalát (DEHP). Existuje riziko, že ftaláty mohou přijít do styku s ústy dítěte, nebo kůží. Značka je ZERO3. Orgány nařídily stažení z trhu. Země původu je Čína.


Jedna ze Švédska:
tunel a stan vyroben ze 100% polyesteru, ve 3 různých barvách, zelené, světle modré a fialové - představuje riziko zranění, protože kovové dráty všité do tunelu se mohou snadno zlomit a ostré hroty mohou vyčnívat přes látku a způsobit zranění dětí hrajících si s tunelem. Výrobce Happy Summer Scanditoy. Distributor stáhnul hračku od zákazníků. Země původu je Čína.


Jedna ze Španělska:
lékařská sada s různými nástroji - představuje chemické riziko, protože obsahuje bis (2-ethylhexyl) ftalát (DEHP) a dibutyl ftalát (DBP). Značka Doctors. Orgány zamítly dovoz této hračky. Země původu je Hong Kong.

Žádné komentáře:

Okomentovat