pondělí 23. ledna 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 20.01.2012

Publikace pro tento týden:
V Německu byl objeven set obsahující dvě panenky Princ a Princezna vyrobené v Číně, hlášené jako zdraví škodlivé, protože plastový materiál princezniny boty obsahuje ftaláty. Princezna má tmavé vlasy, náušnice a má na sobě růžové šaty. Princ má tmavé vlasy, na sobě  šedo modro zlatý vršek a fialové kalhoty. Neznámá značka. Dobrovolné stažení z trhu dovozcem.

Click on the picture to enlarge

Na Kypru jsou 4 hračky označené jako rizikové. První panenka s kočárkem představuje chemické riziko, protože hlava panenky a tělo obsahuje ftalát (DEHP). Značka Rong Long.

Click on the picture to enlarge

Druhá je měkká hračka z plastu, hračka Chřestýše, značky Toy Major, představuje chemické riziko pro děti, protože obsahuje ftaláty (DINP).

Click on the picture to enlarge

Třetí hračka je panenka v kartonové krabici s okénkem, představuje chemické riziko, protože hlava panenky obsahuje ftalát (DEHP), zatímco tělo obsahuje ftalát (DEHP) a dibutyl ftalát (DBP). Značka je NM Toys World.

Click on the picture to enlarge

Poslední hlášená Hračka je chodicí a plazící panenka, která vydává zvuky. Výrobek představuje riziko, protože obsahuje ftalát (DEHP). Značka Jieming.
Všechny hračky hlášené na Kypru se vyrábí v Číně a dodavatele stáhl výrobky z trhu dobrovolně.

Click on the picture to enlarge

Žádné komentáře:

Okomentovat