čtvrtek 2. února 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 27.01.2012

Pro tento týden jsou hlášeny tři hračky možné jako padělky, dva na Kypru a jeden ve Francii.

Sada čtyř softballů s motivy Spidermena, vyrobené v Číně – výrobek představuje chemické riziko, protože obsahuje ftaláty (DEHP). Dodavatel stáhl výrobek z trhu. Druhá hračka hlášena z Kypru je nafukovací plastová židle, vyrobené v Číně (Brand True Royalty) - představuje chemické riziko, protože obsahuje ftalát (DEHP). Dodavatel stáhl výrobek z trhu.
Ve Francii byla hlášena plyšová Hello Kitty 20 cm vysoká s přísavkou, vyrobené v Číně (zcela neznámé), představuje riziko udušení a chemické nebezpečí, protože obsahuje ftalát (DEHP) v průhledné plastové přísavce. Úřady nařídily zabavení produktu.

Click on the picture to enlarge  Click on the picture to enlarge  Click on the picture to enlarge

Další hračka je panenka, zaznamenána na Kypru, která představuje chemické riziko, protože hlava panenky obsahuje ftalát (DEHP), zatímco tělo panenky obsahuje ftalát (DEHP) a dibutyl ftalát (DBP). Dodavatel stáhl výrobek z trhu.

Click on the picture to enlarge

Ve Francii existují dvě hračky, které představují riziko. První z nich, hračka do vody ((Brand Babysun Nursery, vyrobené v Číně), představuje riziko udušení kvůli malým částem, které lze snadno oddělit a spolknout. Druhá hračka, hračka panenky s poníkem, hřebenem a náramkem představuje chemické riziko, protože obsahuje ftalát (DEHP), ve fialovém pony a v růžové plastové obuvi panenky je Di-isononylphtalate (DINP). Značka My Vogue Honey. Obě tyto hračky jsou staženy z trhu.

Click on the picture to enlarge  Click on the picture to enlarge

Z Litvy je hlášeno pět výrobků. Dvě tahací hračky, které představují riziko udušení, a tři soubory na písek, které také představují riziko udušení. Úřady nařídily stažení těchto hraček. Všechny hračky se vyrábí v Číně.

Click on the picture to enlarge  Click on the picture to enlarge   Click on the picture to enlarge  Click on the picture to enlarge  Click on the picture to enlarge
Také je hlášena hračka z Velké Británie, Střelecká sada, značky AGM, s lukem, pěti šípy a laserem. Výrobek představuje riziko zranění, kvůli generované kinetické energii a poškození zraku způsobené výkonem laseru a komponenty. Dovoz byl odmítnut celními orgány.

Click on the picture to enlarge

Poslední zemí, která hlásí škodlivé hračky je Španělsko se šesti produkty. První hračkou jsou Šipky, sada z Číny. Výrobek představuje nebezpečí poškození zraku, protože vypálit  střely může způsobit poranění očí. Úřady nařídily stažení této hračky. Druhá hračka, je maškarní kostýmy Lil Monster, Lil Wolfie a Mumie s maskou, představují riziko popálení, pokud jsou vystaveny plameni, protože výrobky hoří příliš rychle. Maškarní kostým "Ghost Pirate " představuje nebezpečí uškrcení a zranění, protože pásky v oblasti hlavy a oblasti zápěstí jsou příliš dlouhé. Značka Rubie. Země původu je neznámý. Třetí hračka z Argentiny je hlášena plastová Minnie Mouse maska s gumičkou s červenou mašlí a bílými puntíky mezi černými uši, představuje riziko popálení, protože hoří příliš dlouho, pokud ji zachvátí požár. Úřady nařídily stažení této hračky. Další hračka je terč se šesti šipkami, představuje nebezpečí zranění a poškození oka. Tento produkt byl vyroben v Číně. Značka Fantastiko. Úřady nařídily stažení této hračky. Pátá hračka je tahací kachna,  je napájena  bateriemi s magnety. Výrobek vyrobený v Číně představuje riziko spolknutí a vnitřního zranění, protože obsahuje malé části, a magnety s vysokým magnetickým tokem. Dovoz odmítly celní orgány. Značka Chujangfa. Poslední nahlášená hračka je trubka na mýdlové bubliny, představuje mikrobiologické riziko, protože obsahuje aerobní mezofilní bakterie. Je zde riziko infekce v případě, že kapalina je požita, nebo když přijde do styku s pokožkou. Tento produkt, který byl vyroben ve Španělsku, byl stažen z trhu z příkazu úřadů.

Click on the picture to enlarge      Click on the picture to enlargeClick on the picture to enlargeClick on the picture to enlarge     Click on the picture to enlarge  Click on the picture to enlarge   Click on the picture to enlarge   Click on the picture to enlarge   Click on the picture to enlarge

Žádné komentáře:

Okomentovat