úterý 14. února 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 10.02.2012

Tento týden je nahlášena  z Velké Británie jedna hračka. Plastová panenka s dlouhými blond vlasy cca 60 cm vysoká, představuje riziko udušení, protože řasy jsou snadno odnímatelné a je zde možnost spolknutí malými dětmi. Navíc, výrobek představuje další riziko, protože baterie je snadno přístupná, a riziko zranění, protože tam je kovový drát s ostrými hroty uvnitř panenky, který lze snadno odstranit. Značka neznámá. Tento produkt je vyroben v Číně. Orgány zamítly dovoz této hračky.

Click on the picture to enlarge

Ze Španělska jsou hlášeny čtyři hračky :
• magnetické hračka ve tvaru lidské postavy, představuje riziko, protože magnetický tokový index magnetických komponentů je příliš vysoký a magnetické komponenty jsou malé části, které lze vkládat do úst a polknout. Značka Hirotengu. Výrobek byl vyroben ve Švýcarsku a prodej byl zakázán orgány.

Click on the picture to enlarge

• policejní set, který se skládá z pušky, pistole a střely s přísavkami se znamením  "Zastav"  a vysílačky - představuje riziko udušení, protože přísavky lze snadno oddělit a mohou být umístěny do úst dítěte a polknuty. Značka Best Style, vyroben v Číně. Úřady nařídily jeho stažení.

Click on the picture to enlarge

• puzzle s malými barevnými písmeny a číslicemi ve velikosti 5x5 cm, představuje riziko, protože má malé části, které se mohou uvolnit. Značka Ludma. Produkt byl vyroben v Číně a úřady nařídily jeho stažení.

Click on the picture to enlarge

• Plastový hmyz (kobylka, mravenec, škorpion a beruška) velikost mezi 13 a 20 cm na délku, jsou barevné takovým způsobem, aby napodobily skutečný hmyz - představují chemické riziko, protože obsahují ftaláty (DEHP) a di-isononylphtalate (DINP) . Produkt byl vyroben v Číně a úřady nařídily jeho stažení.

Click on the picture to enlarge

Žádné komentáře:

Okomentovat