úterý 28. února 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 24.02.2012

Dvě hračky jsou hlášeny z Francie:
Kniha ve tvaru vany je vyrobena z měkkého plastu, vyplněna pěnou - představuje riziko spolknutí, protože pěna může být snadno vyjmuta. Děti tedy mohou kousat nebo trhat knihu na kousky, a pak spolknout nebo inhalovat náplň.  Značka Deltas Chantecler.  Distributor nařídil stažení od zákazníků.

Click on the picture to enlarge

Plyšová hračka medvěd z žebrového sametu, je dostupný v béžové nebo hnědé barvě, představuje riziko, protože švy na měkké části hračky jsou slabé a snadno se tvoří díry, tím se stane náplň snadno přístupná, stejně jako malé kuličky, které by děti mohly vložit do úst a polknout. Značka KSD.

Click on the picture to enlarge
Všechny výrobky vyrobené v Číně, distributor nařídil stažení od zákazníků.


Jedna hračka byla hlášena z Velké Británie.
Barevná hračka opice se solárním panelem na základně, s květinami na obou stranách, představuje riziko, protože květy nejsou pevně připevněny k produktu a mohou být snadno odděleny a malými dětmi vloženy do úst.  Značka Lesser & Pavey. Úřady nařídily stažení z trhu.

Click on the picture to enlarge

A ještě jeden chemický set z Itálie.
Produkt se skládá ze dvou krabic, které jsou součástí stejného chemického setu, která je určena pro děti od 10 let - představuje chemické riziko, protože obsahuje sloučeninu thiokyanatanu draselného (CAS 33-20-0), která má nebezpečná činidla. Značka Liscianigiochi. Země původu je Čína. Úřady nařídily jeho stažení  od zákazníků.

Click on the picture to enlarge

Žádné komentáře:

Okomentovat