pondělí 27. února 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 17.02.2012

Pět hraček bylo hlášeno z Francie:
lisovaná maska kočky - představuje riziko popálení, protože pokud začne hořet, může se spalovat na velké ploše, výrobek také představuje chemické riziko, protože obsahuje ftalát (DEHP). Značka Giftway.

Click on the picture to enlarge

lisovaná maska zvířete - představuje riziko popálení, protože pokud začne hořet, hoří dál na celé ploše masky. Značka Giftway.

Click on the picture to enlarge

lisovaná maska klauna - představuje riziko popálení, protože pokud začne hořet, hoří dál na celé ploše masky, výrobek také představuje chemické riziko, protože obsahuje ftalát (DEHP). Značka Giftway.

Click on the picture to enlarge

lisovaná maska obličeje klauna - je vyrobena z polychromovaného plastu, představuje riziko popálení, protože pokud začne hořet, hoří dál na celé ploše masky. Výrobek také představuje chemické riziko, protože obsahuje ftalát (DEHP). Značka Giftway.

Click on the picture to enlarge

lisovaná maska psa - představuje riziko popálení, protože pokud začne hořet, hoří dál na celé ploše masky. Výrobek také představuje chemické riziko, protože obsahuje ftalát (DEHP). Značka Giftway.

Click on the picture to enlarge

Všechny výrobky vyrobené v Číně, úřady nařídily jejich zabavení.


Z Německa byla nahlášena jedna hračka.
Řemeslná sada zahrnuje 4 samolepicí růžové, červené a fialové vzorované plastová srdce, 1 malou trubici obsahující bílý lesk, 5 plastových hvězdiček v načervenalém odstínu, 5 bílých a 5 růžových mini bambulek na červeném papírovém srdci, 1 samolepka (kůň a princezna), 4 bílé hvězdičky z korálků, 10 sněhové vločky z lesklého fóliového papíru. Tato sada představuje chemické riziko, protože plastové srdce obsahuje ftalát (DEHP). Značka neznámá. Země původu tohoto výrobku je Čína a distributor vyřadil řadu z trhu.

Click on the picture to enlarge

Z Maďarska jsou hlášeny čtyři hračky:
plastová panenka mořská víla s fialovými vlasy, oblečená v krajkových fialových šatech - představuje chemické riziko, protože hlava panenky obsahuje ftalát (DEHP). Značka je neznáma a byla vyrobena v Číně. Úřady nařídily jeho stažení.

Click on the picture to enlarge

plastová panenka mořská víla s fialovými vlasy, oblečená v růžových šatech -představuje chemické riziko, protože hlava panenky obsahuje ftalát (DEHP). Značka Belle, hračka je vyráběna v Číně. Úřady nařídily jeho stažení.

Click on the picture to enlarge

plastová panenka mořská víla v růžovém topu s blond vlasy a oranžovými ploutvemi - představuje chemické riziko, protože hlava panenky obsahuje ftalát (DEHP). Značka není známa. Výrobek je vyroben v Číně. Úřady nařídily jeho stažení z trhu a od zákazníků.

Click on the picture to enlarge

plastová panenka s růžovými vlasy oblečená v růžových šatech, které jsou zdobeny stříbrným měsícem a hvězdami - představuje chemické riziko, protože hlava, ruce a nohy panenky obsahují ftalát (DEHP). Značka není známa. Výrobek je vyroben v Číně. Úřady nařídily jeho stažení z trhu a od zákazníků.

Click on the picture to enlarge

Žádné komentáře:

Okomentovat