pondělí 5. března 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 02.03.2012

Tři hračky byly hlášeny z Francie:
Černočerná hračka vyrobená z pěny představující "včelku Máju" - představuje riziko udušení kvůli přítomnosti malých částí, které lze snadno oddělit, a které mohou být spolknuty. Značka SD Toys. Distributor nařídil stažení z trhu. Výrobek byl vyroben v Číně.

Click on the picture to enlarge

Ohřívací láhev ve tvaru medvídka - představuje riziko popálení, protože dosažená teplota vnějšího pláště medvídka představuje potenciální riziko popálení (naměřená teplota dosáhla až 95 ° C). Kromě toho, při neexistenci švu na jedné z plyšových hraček se stane vycpávka přístupnou a může hrozit její vdechnutí. Značka Import distribution. Původ tohoto produktu je neznámý. Distributor nařídil stažení i od zákazníků.

Click on the picture to enlarge

Ohřívací láhev ve tvaru hrocha - představuje riziko popálení, protože dosažená teplota vnějšího pláště hrocha představuje potenciální riziko popálení (naměřená teplota dosáhla až 95 ° C). Kromě toho, při neexistenci švu na jedné z plyšových hraček se stane vycpávka přístupnou a může hrozit její vdechnutí. Značka Import distribution. Původ tohoto produktu je neznámý. Distributor nařídil stažení i od zákazníků.

Click on the picture to enlarge


Jedna hračka byla hlášena z Dánska.
Pružný řetězec s dřevěnými korálky a 3 háčkovanými sovy z bavlny a plněné vláknitou náplní. Hračka je určená k natažení přes kolébku, dětskou postýlku nebo kočárek - představuje riziko uškrcení, protože pokud se dítěti dostane řetězec do rukou, může se snadno na něm uškrtit. Značka Smallstuff. Původ tohoto produktu je neznámý. Úřady nařídily jeho stažení z trhu.

Click on the picture to enlarge


Čtyři hračky hlášeny ze Španělska:
Červenočerný kostým Ninja představuje riziko popálení, protože pokud začne hořet plamenem, maska hoří příliš rychle. Značka BT-Boys toys. Úřady nařídily jeho stažení z trhu.

Click on the picture to enlarge

Panenka s plastovýma rukama a nohama, oblečena v různých kostýmech (květina, prasátko, kočka, pes), představuje chemické riziko, protože panenčiny ruce a nohy obsahují ftaláty (DEHP). Značka For Us. Dovoz byl odmítnut celními orgány.

Click on the picture to enlarge

Bílá maska králíka s růžovou barvou v uších a nosu a čtyřmi vousy na každé straně čumáku - představuje riziko popálení, protože pokud začne hořet plamenem, maska hoří příliš rychle. Značka Frogy. Úřady nařídily stažení z trhu.

Click on the picture to enlarge

Přívěsek na klíče s modrým plastovým delfínem s dvěma velkýma očima představuje riziko udušení, protože oči delfína lze snadno odlepit, a tyto malé části by mohly být vloženy do úst a spolknuty. Značka není známa. Dovoz byl odmítnut celními orgány.

Click on the picture to enlarge

Všechny hračky jsou vyráběné v Číně. 


Dvě hračky, kde hlášené Velké Británii:
Plastové auto s obtisky “Příběh hraček“ je padělek. Značka je neznámá, vyrobeno v Číně. Dodavatel stáhl tuto hračku z trhu.

Click on the picture to enlarge

Pružný míč s mnoha chapadly a prstovou smyčkou představuje riziko uškrcení, protože pokud se míč roztočí, je zde možnost omotání kolem krku dítěte. Značka je neznámá, vyrobeno v Číně. Distributor nařídil stažení z trhu
Click on the picture to enlarge

Žádné komentáře:

Okomentovat