středa 14. března 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 09.03.2012

Některé závadné hračky byly vyrobeny v Evropě, ale bohužel jedna hračka je z České republiky (viz zpráva z Německa).

Jedna hračka byla nahlášena z Francie:
• měkký plněný medvídek určeny pro děti mladší 36 měsíců. Tento medvídek představuje riziko, protože malé části (např. nos) je možné sundat a mohou být pozřeny malými děti. Značka neznámá. Dovozce dobrovolně stáhl hračku od zákazníků a z trhu. Země původu je Čína.

Click on the picture to enlarge

Dvě hračky byly nahlášeny z Německa:
• plastová sada skládající se z dvojice bot na vysokých podpatcích, dvou vlasových bambulí a kabelky - představuje chemické riziko, protože plastové pásky na botách obsahují ftalát (DEHP). Navíc ještě obsahují diisobutyl ftalátu (DIBP). Značka BG. Distributor stáhl sadu z trhu. Země původu je Francie.

Click on the picture to enlarge

• Dvě panenky (velká a malá) s příslušenstvím - představují chemické riziko, protože obsahují ftalát (DEHP). Značka neznámá. Země původu je Česká republika.

Click on the picture to enlarge

Jedna hračka je hlášena z Maďarska
• plovací kruh - představuje chemické riziko, protože obsahuje ftalát (DEHP) a di-isononyl ftalátu (DINP). Značka Waterfun. Tato hračka byla vyrobena v Číně. Úřady nařídily jeho stažení i od zákazníků.

Click on the picture to enlarge

Jedna hračka byla hlášena z Velké Británie:
• malá tahací dřevěná hračka na dřevěných kolech, která se podobá kuřeti. Je pestře malovaná. Hračka představuje riziko, protože malé části (zobák a hřeben umístěn na hlavě) je možné lehce sejmout a mohou být spolknuty malými dětmi. Navíc, značení hračky obsahuje protichůdné údaje věku. Značka Happy Nature. Země původu je Německo. Distributor nařídil stažení.

Click on the picture to enlarge

Jedna hračka byla hlášena z Irska:
• Různé měkké hračky chovných zvířat představují riziko, protože malé části (oči) lze oddělit a mohou být spolknuty. Značka neznámá. Dovozce nařídil jeho stažení. Země původu je Čína.

Click on the picture to enlarge

Pět hračky bylo hlášeno ze Španělska:
• panenky oblečené jako víly s křídly - představují chemické nebezpečí, protože botičky panenek obsahují dibutyl ftalát (DBP). Značka neznámá. Dovoz byl odmítnut celními orgány.

Click on the picture to enlarge
• vozy v různých barvách - představuje chemické riziko, protože obsahuje ftalát (DEHP).  Značka Cartoon. Dovoz byl odmítnut celními orgány.

Click on the picture to enlarge

• Efektní kostým "Červená Karkulka" - představuje riziko uškrcení, kvůli přítomnosti šňůr v oblasti krku. Značka Atosa. Úřady nařídily jeho stažení a od zákazníků.

Click on the picture to enlarge

• panenka v kostýmu víly s různými doplňky, hůlka, zrcadlo, atd. - představuje chemické riziko, protože hlava panenky obsahuje ftalát (DEHP). Značkové Boys Toys. Dovoz byl odmítnut celními orgány.

Click on the picture to enlarge

• Plyšová zvířátka se 7cm provázkem a přísavkou na konci - představují riziko, protože přísavku lze oddělit a může být spolknuta. Značka Foticos. Dovoz byl odmítnut celními orgány.
Všechny hračky jsou vyrobeny v Číně.
Click on the picture to enlarge 

Žádné komentáře:

Okomentovat