pondělí 26. března 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 23.03.2012

Tento týden byly nahlášeny pouze čtyři škodlivé hračky, což je dobrá zpráva pro všechny rodiče, kteří chtějí koupit svým dětem něco nového a udělat jim radost.

Dvě hračky byly hlášeny z Litvy:
• Panenka s příslušenstvím - představuje chemické riziko, protože hlava a tělo panenky obsahuje ftalát (DEHP). Značka není známa. Dovozce dobrovolně stáhl tuto hračku od zákazníků.

Click on the picture to enlarge

• Panenka, představuje chemické riziko - protože hlava panenky obsahuje ftalát (DEHP). Značka není známa. Úřady nařídily jeho stažení.

Click on the picture to enlarge

Jedna hračka hlášena z Německa:
• Dva balíčky, z nichž každý obsahuje šest barevných plastových zvířata - koně (oranžovo-hnědý), ovce (žlutá), kráva (černo-bílá), vůl (oranžový), osel (hnědo-červený) a prase (růžové). Kráva představuje riziko, protože obsahuje ftalát (DEHP). Navíc plastové popruhy hračky obsahují di-isononyl ftalátu (DINP). Značka My Farm. Distributor dobrovolně stáhl výrobek z trhu.

Click on the picture to enlarge

Jedna hračka byla hlášena ze Španělska:
• Hračka je vyrobena z plastu oranžové barvy ve tvaru domu s držátkem, je vybaven sadou kousků v různých tvarech a barvách (trojúhelník, hvězda, kruh, polygon a kříž), které mají být vloženy do příslušných děr. K dispozici je také zelená plastová palička s červenou hlavou připojená k hračce šňůrou. Hračka představuje riziko spolknutí, protože tvary lze lehce zlomit a uvolnit kuličku uvnitř, která může být spolknuta malými dětmi. Značka Fantastiko. Úřady nařídily jeho stažení.

Click on the picture to enlarge


Všechny oznámené hračky ze všech zemí pocházejí z Číny.

Žádné komentáře:

Okomentovat