pondělí 19. března 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 16.03.2012

Čtyři hračky byly nahlášeny z Kypru:
• hudební, rotující, plastová hračka k zavěšení nad dětskou postýlku, skládá se ze 4 chrastítek připomínajících ovoce a zeleninu a tahacího mechanismus, který vydává zvuky - představuje riziko, protože figurky se mohou zlomit a uvolnit malé části, které mohou být spolknuty malými dětmi. Kromě toho, tloušťka kabelů použitých k zavěšení postavy je nižší než požadované lhůty. Značka Yudehai toys.

Click on the picture to enlarge

• tahací brouk vyrobený z pevného barevného plastu, provoz na čtyřech kolech - představuje riziko, protože malé části lze oddělit, malé děti je pak mohou spolknout. Značka Baby Play Center.

Click on the picture to enlarge

• tlačící motýl vyrobený z tvrdého plastu v červené a modré barvě s dvěma koly a rukojetí. Produkt může být padělek - hračka představuje riziko, malé části lze oddělit, malé děti je pak mohou spolknout. Značka Funny toys.

Click on the picture to enlarge

• sada tajného agenta se skládá z pistole, 3 střely z non-pružného plastu, zakončené oranžovými poloprůhlednými přísavkami a malým plastovým cílem - představuje udušení, protože přísavky lze snadno oddělit a dát do úst dítěte, též může způsobit zranění, protože střely vypálené bez přísavek do něčí tváře mohou poškodit oko. Značka Secret Agent

Click on the picture to enlarge

Všechny výrobky jsou vyráběny v Číně. Úřady nařídily jejich stažení z trhu.

Jedna hračka byla nahlášena z Německa:
• plastová panenka s modrými šaty, s blond vlasy a růžovou plastovou obuví - představuje riziko, protože panenky boty mohou být spolknuty malými dětmi. Hlava panenky obsahuje ftalát (DEHP). Značka Princess. Hračka vyrobená v Číně. Distributor stáhl výrobek od zákazníků a z trhu.

Click on the picture to enlarge

Jedna hračka byla hlášena v Itálii:
• hračka vyrobená z měkkého plastu v různých barvách, ve tvaru koule obsahující tekutinu - představuje mikrobiologické nebezpečí, protože výrobek lze snadno rozdělit a kapalina může unikat ven. Značka Splat Shot. Tato hračka byla vyrobena v Číně. Úřady nařídily jeho stažení z trhu.

Click on the picture to enlarge

Jedna hračka byla hlášena ve Velké Británii:
• sada obsahující plastový rybářský prut s magnetem na konci a LED diodou, 3 plastovými rybami také s magnety a LED diodou - představuje riziko udušení a poranění břicha, jelikož magnety mohou být odděleny a mají vysoký magnetický index. Magnety by mohly způsobit střevní blokádu. Značka Hello Fishy. Země původu je Čína. Distributor nařídil stažení z trhu.

Click on the picture to enlarge

Pět hračky byly nahlášeny ze Španělska:
• plyšová hračka "Hello Kitty", může být padělek - představuje riziko udušení, protože obsahuje malé části (tlačítko na mašli), lze snadno oddělit a spolknout. Značka Lekkerland.

Click on the picture to enlarge

• hračka růžového, chodícího štěněte na vodítku, na baterie - představuje riziko uškrcení, protože obsahuje kabel delší než 300 mm. Značka Wei Mei.

Click on the picture to enlarge

• panenka s batohem a s taškou na kolečkách, se zvířecími kresbami - představují riziko udušení, protože obsahují malé části (popruhy na batohu), které lze oddělit, a mohou být spolknuty malými dětmi. Značka Kids Mochila.

 Click on the picture to enlarge

• panenka s lesklými šaty - představuje chemické riziko, protože hlava panenky obsahuje ftalát (DEHP). Značka Anlily.

 Click on the picture to enlarge

• plastové panenky s různými šaty a doplňky - představuje chemické riziko, protože hlava a ramena panenky obsahuje ftalát (DEHP). Značka New toys.

Click on the picture to enlarge
Všechny hračky pocházejí z Číny a celní orgány zamítly jejich import.

Žádné komentáře:

Okomentovat