středa 17. října 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 24.08.2012


Tento týden je hlášeno celkem šest nebezpečných hraček.

Jedna z Dánska:
sada na rybaření s prutem (240 mm dlouhým) s magnetem na provázku, spolu se 4 mořskými živočichy (45-75mm dlouhé) z měkkého plastu a ve světlé barvě - představují riziko udušení, protože obsahují přístupné magnety, které se mohou snadno oddělit a mohou být spolknuty malými dětmi. Kromě toho hračka představuje riziko uškrcení, protože provázek mezi prutem a magnetem je příliš dlouhý. Značka Cork. Hračka byla stažena z trhu. Země původu Čína.



Jedna z Lotyšska:
kostým ve světle hnědé barvě se žlutým břichem - představuje riziko popálení, protože hoří příliš dlouho, pokud vzplane. Značka Widmann. Úřady nařídily jeho stažení z trhu. Země původu Itálie.



Jedna hračka z Maďarska:
sada skládající se z pistole, tří kusů barevných plastových kachen a dvou kusů měkkých plastových projektilů s přísavkou - představuje chemické riziko, protože obsahuje dibutyl ftalát (DBP). Výrobce Pei Li Da. Dovoz byl odmítnut úřady. Země původu je Čína.




A tři ze Španělska
mýdlová voda v nádobce - představují mikrobiologické nebezpečí, protože celkový počet aerobních mikroorganismů v mýdlové vodě je příliš vysoký. Je zde nebezpečí infekce, pokud je kapalina požita nebo přijde do kontaktu s pokožkou. Značka Tiger. Produkt byl stažen z trhu. Země původu Čína.


mýdlová voda v nádobce ve tvaru pistole - představuje mikrobiologické nebezpečí, protože celkový počet aerobních mikroorganismů v mýdlové vodě je příliš vysoký. Je zde nebezpečí infekce, pokud je kapalina požita nebo přijde do kontaktu s pokožkou. Značka Tiger. Produkt byl stažen z trhu. Země původu Čína.


různá malá zvířátka s píšťalkou nebo houkačkou - představují riziko udušení, protože gumové hračky obsahující houkačku, mohou být vloženy do úst a spolknuty. Značka neznámá. Dovoz byl zamítnut úřady. Země původu Čína.

Žádné komentáře:

Okomentovat