čtvrtek 25. října 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 05.10.2012



Tento týden bylo hlášeno celkem osm nebezpečných hraček. Jeden z nich je od našeho souseda ze Slovenska.

Jedna z Nizozemska:
• měkká vycpaná hračka králíka s rotačními rameny (asi 30cm velká) - představuje riziko udušení, protože tlačítko na pacce se může uvolnit a může být spolknuto malými dětmi. Značka Countryfield. Orgány nařídil stažení této hračky. Země původu Čína.


Jedna ze Španělska:
• rybářský set skládající se z tyče a šesti ryb - představuje riziko udušení a poranění (střevní blokádu), protože obsahuje magnety s příliš vysokým magnetickým tokem, které lze snadno oddělit a spolknout. Značka FANTASTIKO. Orgány nařídil stažení této hračky. Země původu Čína.


Jedna z Německa:
• Plastový "Scoubidou" s prvky v široké škále barev (přibližně 1 m na délku, 35 svazků v jednom balení) - představuje chemické riziko, protože obsahuje bis (2-ethylhexyl) ftalát (DEHP) a Di isononyl ftalát (DINP). Značka Top Media. Orgány nařídil stažení této hračky. Země původu je Čína.


Čtyři z Maďarska:
• sada s panenkou obsahuje 25 cm panenku, 1 zrcadlo, 1 plastový sáčkek a 2 krátké šaty - představuje chemické riziko, protože hlava panenky obsahuje di-(2-ethylhexyl) ftalát (DEHP) a dibutyl ftalát (DBP). Značka Angel. Orgány nařídil stažení této hračky z trhu a od zákazníků. Země původu Čína.

• panenka chlapce (30 cm vysoká) s hnědými vlasy, oblečena v košili, tričku, džínách a botách, - představuje chemické riziko, protože hlava panenky di-(2-ethylhexyl) obsahuje ftalát (DEHP). Značka Kenny. Orgány nařídil stažení této hračky z trhu a od zákazníků. Země původu je Čína.

• panenka se světlými vlasy, oblečená ve fialovo stříbrných třpytivých krátkých šatech - představuje chemické riziko, protože hlava panenky obsahuje di-(2-ethylhexyl) ftalát (DEHP). Značka Sheng Fa. Orgány nařídil stažení této hračky a odvolání od zákazníků. Země původu je Čína.

• panenka Sada obsahuje panenku, růžové plastové hřeben, pytel a motýl tvaru pinetku představuje chemické riziko, protože hlava panenky obsahuje di-(2-ethylhexyl) ftalát (DEHP) a dibutyl ftalát (DBP). Značka Fun Fashion. Orgány nařídil stažení této hračky z trhu a od zákazníků. Země původu Čína.


Jedna ze Slovenska:
• Dřevěné stavební bloky (31 kusů) v různých tvarech a barvách - představují riziko udušení, protože obsahují malé části (2 ks v barvě modré ve tvaru půl-válec), které lze snadno oddělit, a které mohou být spolknuty malými dětmi. Značka Wooden blocks. K dispozici je zákaz obsahující uvedení této hračky na trh. Země původu je Polsko.

Žádné komentáře:

Okomentovat