středa 17. října 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 31.08.2012



Tento týden jsou hlášeny pouze tři nebezpečné hračky, ale bohužel jedna je z České republiky:

panenka v plastovém válci (asi 17 cm vysoká) s modrými dlouhými vlasy, velkýma očima, na sobělesklé šaty a boty - představuje chemické riziko, protože hlava panenky obsahuje di-(2-ethylhexyl) ftalát (DEHP). Značka neznámá. Orgány nařídily stažení hračky z trhu. Země původu je Čína.


Dvě hračky jsou z Bulharska:
Tři plastové kostky různých barev, které do sebe zapadají, a malá herní figurka (45 mm dlouhá) jejíž hlava s průměrem 25 mm - představuje riziko udušení, pokud dítě vloží herní figurku do úst, a zablokuje dýchací cesty. Brand Pocoyo. Úřady zakázaly uvedení výrobku na trh. Země původu je Čína.

panenka s příslušenstvím skládající se: z fialového jednorožce s dlouhou růžovo fialovou hřívou a z panenky s dlouhými blond vlasy, dvou palem s hnědými stonky a zelenými listy - panenka představuje chemické riziko, protože obsahuje bis (2-ethylhexyl) ftalátu (DEHP) a Diisononyl ftalátu (DINP), jednorožec představuje chemické riziko, protože obsahuje bis (2-ethylhexyl) ftalátu (DEHP). Značka Hong Yi. Úřady zakázaly uvedení výrobku na trh. Země původu Čína.


Žádné komentáře:

Okomentovat