čtvrtek 3. května 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 27.04.2012

Tento týden bylo hlášeno celkem 8 hraček.

Jedna z České republiky:
• panenky,  10 cm vysoké s různými barevnými vlasy a oblečením - představují chemické riziko, protože hlavy panenek obsahuje ftalát (DEHP). Značka Meigui Meiren. Panenky byly dobrovolně staženy z trhu. Země původu neznámá.


Jedna hračka byla hlášena z Francie:
• čtvercová krabička ze dřeva měřící 11,5 x 11,5 x 11,5 cm, šedá s barevnými tečkami, obsahuje dvě magnetické, tančící figurky klaunů na vrcholu, představuje riziko, protože se může snadno zlomit, malé části lze oddělit a mohou být spolknuty malými dětmi. Značka Trousselier. Hračka byla dobrovolně stažena z trhu. Země původu Čína.


Čtyři ze Španělska:
• zlatobílá trubka - představuje riziko, protože náustek trubky lze snadno oddělit a spolknout. Značka Fantastiko. Dovoz byl zamítnut úřady. Země původu Čína.


• plastová panenka, která má na sobě pruhované pyžamo a sedí ve vysoké židličce -představuje chemické riziko, protože obsahuje ftalát (DEHP). Značka Fantastiko. Dovoz byl odmítnut úřady. Země původu je Čína.


• plastová hračka ve tvaru šneka s kolečky - představuje riziko udušení, protože obsahuje malé části (vnitřní disky kol), které lze snadno oddělit, a mohou být spolknuty malými děti. Značka Color Baby. Dovoz byl zamítnut úřady. Země původu je Čína.


• číselné puzzle - představuje riziko, protože malé části lze oddělit, a mohou být umístěny do úst dětí. Značka La Bolata. Úřady nařídily jeho stažení. Země původu je Čína.


Jeden z Velké Británie:
• rádiem řízený model člunu s dobíjecí 7.2V baterií a s možností zapojení do síťové nabíječky. Síťová nabíječka dodávány s výrobkem neodpovídá mechanickou pevností a zlomené části, které mohou končit živými částmi, se stanou přístupné, uživatel se jich může dotknout. Značka NQD. Produkty nejsou dobrovolně uváděny na trh. Země původu je Čína.

Žádné komentáře:

Okomentovat