středa 16. května 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 11.05.2012

Tento týden bylo hlášeno celkem devět hraček.

Jeden z Kypru:
• Sada skládající se z 2 pistolí, 4 šípů. Šípy jsou vyrobeny z pružného plastu s černým pruhem, který končí oranžovými a poloprůhlednými přísavkami. Dále je v sadě velký kartonový terč, 2 páry pout a 2 granáty.  Sada představuje riziko udušení, protože přísavky šipek lze snadno oddělit a může dojít ke zranění, pokud šipky jsou vypalovány bez přísavky. Značka Police Set. Úřady nařídily jeho stažení. Země původu Čína.


Šest ze Španělska:
• Sádrové formy pro malování, obsahující magnety - představuje riziko a vnitřní zranění, protože obsahuje malé části, které jsou přístupné a magnety s vysokým indexem magnetického toku. Značka R & T. Úřady nařídily jeho stažení. Země původu je Čína.


• Pěnové puzzle z pryže - rohož s dopisy obsahujícími velké kusy, představuje riziko, protože má malé části, které by mohly být vloženy do úst a spolknuty. Značka Rama Tritton. Dovoz byl odmítnut úřady. Země původu Malajsie.


• Elektrická kytara - představuje riziko uškrcení, protože pás je příliš dlouhý a může být umístěn kolem krku dítěte. Značka Play Me. Úřady nařídily jeho stažení z trhu. Země původu Čína.


• Růžová hračka zbraně s mýdlovými bublinami - představuje mikrobiologické riziko, protože počet aerobních mezofilních mikroorganismů v mýdlové vodě je příliš vysoký. Značka V & F. Úřady nařídily jeho stažení z trhu. Země původu Čína.


• Abecední puzzle z pěny - představuje riziko, protože má malé části, které mohou být umístěny v ústech, a mohou být požity. Značka Xin Yue. Úřady nařídily stažení z trhu. Země původu Čína.


• Magnetická hračka stavby - představuje riziko a vnitřní zranění, protože obsahuje malé části, které jsou přístupné a magnety s vysokým indexem magnetického toku. Značka Yi Zhi Toy. Úřady nařídily jeho stažení z trhu. Země původu Čína.


A dvě hračky z Nizozemska:
• Přívěsek na klíče s malým, bílým, plyšovým medvědem a malým řetízkem - představuje riziko udušení, protože oči a malý řetízek lze snadno oddělit a malé části mohou být umístěny do úst dítěte. Značka je TOI TOY. Úřady nařídily stažení z trhu a zakázaly prodej. Země původu Čína.


• Malá, plastová, barevná hračka vozu - představuje riziko, protože kolo a kruhové části na podvozku lze snadno oddělit a mohou být umístěni do úst dítěte. Značka je TOI TOY. Úřady nařídily stažení z trhu a zakázaly prodej. Země původu Čína.

2 komentáře:

  1. Ty fotky jsou extra mrňavé, tak hračky moc nejdou rozpoznat. Jak se dá nahlížet do toho varovného systému?

    OdpovědětVymazat
  2. Dekuji za upozorneni. Pokusim je zvecit

    OdpovědětVymazat