středa 30. května 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 18.05.2012

Tento týden bylo hlášeno celkem šest hraček.

Čtyři ze Španělska:
• malá panenka o rozměrech 16 cm na výšku, s blonďatými vlasy a s růžovými pruhy v culíku - představuje chemické riziko, protože obsahuje ftalát (DEHP). Značka Star Glary. Úřady nařídily jeho stažení. Země původu Čína.

• chrastítka v různých tvarech a barvách - představují riziko udušení, protože chrastítka lze snadno rozlomit na malé části, které by mohly děti spolknout. Značka Hand Bell Toys. Úřady nařídily zpětné převzetí od zákazníků a stažení z trhu. Země původu Čína.

• plastová flétna s odnímatelným náustkem - představuje riziko udušení, protože šňůrka od flétny je příliš dlouhá a může být omotána kolem krku dítěte. Značka Play Me. Úřady nařídily jeho stažení z trhu. Země původu Čína.

• bateriemi ovládané pohybující se měkké hračky (pes, panda), cca 25-30 cm vysoké - představují riziko spolknutí, protože prostor na baterie je přístupný a lze je snadno otevřít. Proto mají děti přístup k bateriím, a mohou je dát do úst a spolknout. Značka Master Gift. Celní orgán zamítl dovoz hraček. Země původu Čína.

A dvě hračky z Německa:
• Balónky ve tvaru hrušky v bílé, žluté, oranžové, růžové, červené, modré a fialové barvě, délka cca 8-10 cm - představují chemické riziko, protože obsahují nitrosaminy. Značka Tib. Hračka byla dobrovolně stažena z trhu. Země původu Malajsie.

• Balónky v šesti různých barvách, 4 balení po 8 - představují chemické riziko, protože obsahují nitrosaminy. Značka Globos week Dobrovolné stažení výrobku od zákazníků. Země původu Mexiko.

Žádné komentáře:

Okomentovat