pondělí 7. května 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 04.05.2012

Tento týden bylo hlášeno celkem devět hraček.

Jedna z Estonska:
• Hračka plastový mobilní telefon v lila barvě, na bateriový provoz - představuje riziko poškození sluchu, protože hladina zvuku je příliš vysoká (změřeno mezi 98,3 a 99,4 dBA akustického tlaku). Značka Jin He. Hračka byla dobrovolně stažena z trhu. Země původu Čína.


Pět ze Španělska:
• magnetický rybolov, hra s pruty a plastovými zvířátky (krab, delfín, mořský koník a želva) -představuje riziko udušení a poranění (střevní neprůchodnost), protože obsahuje magnety, které lze snadno oddělit a spolknout. Značka Color Baby. Úřady nařídily jeho stažení. Země původu Čína.


• sada plastových zvířat do koupele - představuje chemické riziko, protože hvězda, hlemýžď, velryba, loď a káčátko obsahuje ftalát (DEHP). Kromě toho výrobek představuje riziko spolknutí, protože zvířátka mají píšťalky, které snadno vypadávají, a lze je umístit do úst a spolknout. Značka Shangxi toy. Dovoz byl zamítnut úřady. Země původu Čína.


• plyšové hračky ve tvaru zvířat (pes, lední medvěd a veverka)připojené k sacímu poháru - představuje riziko udušení, protože oči plyšového psa lze velmi snadno sundat a mohou být spolknout. Značka Draps center. Dovoz byl odmítnut úřady. Země původu Čína.


• sortiment panenek - představuje chemické riziko, protože panenky obsahují ftalát (DEHP). Značka Hatong. Dovoz byl odmítnut úřady. Země původu Čína.


• gumové hračky (růžové miminko, oranžový a žlutý medvěd) - představuje chemické riziko, protože obsahují ftalát (DEHP).  Dovoz byl odmítnut úřady. Země původu Čína.


A tři z Velké Británie:
• plastová pistole, projektil s přísavkou a plastová pouta - představují riziko, protože přísavku lze snadno oddělit a může uvíznout v krku dítěte. Značka není známa. Hračka byla dobrovolně stažena z trhu. Země původu Čína.


• plastový rybářský prut a ryby - představuje riziko úrazu, protože magnety lze snadno oddělit a mohou způsobit vnitřní zranění, při požití díky své vysoké hustotě magnetického toku. Značka není známa. Hračka byla dobrovolně stažena z trhu. Země původu Čína.


• dětské plastové chrastítko skládající se z korálků a kroužků ve tvaru hvězdy, zakončené dvěma průhlednými chrastítky - představuje riziko, protože plastové konce chrastítek se mohou zlomit, pokud spadnou na tvrdou podlahu, a tím se uvolní korálky, které mohou být spolknuty.

Žádné komentáře:

Okomentovat