pondělí 9. července 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 22.06.2012

Tento týden bylo nahlášeno celkem pět hraček.

Tři hračky z Rakouska:
• vzduchová hračka pistole s laserovým světlem, obsahuje plastové kuličky - představuje riziko, protože maximální přípustná úroveň kinetické energie kuliček je překročena. Je zde velké nebezpečí vnějšího zranění v citlivých oblastech, jako jsou tváře a především očí jsou zvláště v či. Značka Yika. Tato hračka byla dobrovolně zničena. Země původu je Čína.

• Průhledný sáček obsahující 1 vyklápěcí auto, 1 naběračku, 1 síto a 1 hrábě, (nebo 1 vyklápěcí auto, 1 naběračku, 1 síto a 1 formičku) nebo (1 vyklápěcí auto, 1 naběračku, 1 rýč a 1 formičku) - představuje riziko, protože části vyklápěcího auta jsou snadno odnímatelné a mohou být spolknuty malými dětmi. Značka není známa. Výrobek byl dobrovolně zničen. Země původu je Čína.


• Pistole se 3 přísavnými šipkami - představuje riziko, protože maximální přípustná úroveň kinetické energie střel je překročena. Značka Rovaplast.  Zákazníci byli upozorněni o rizikách.  Země původu je Itálie.

Jedna z Dánska:
• figurka fotbalového hráče 8 cm - představuje riziko zranění, protože plastové kroužky, které drží magnety se mohou snadno zlomit a dojde k uvolnění magnetický a kovových částí, které mohou být požity. Značka Fish Toys. Distributor stáhl tuto hračku z trhu. Země původu Čína.

A jedna ze Švédska:
• Černé magnetické tmely a malé silné magnetické kostky balené v kovovém kontejneru - představuje riziko zranění (střevní neprůchodnost), protože malá magnetická kostka obsahuje vysokou hodnotu magnetické indukce. Navíc výrobek představuje riziko, protože malé části mohou být snadno spolknuty. Značka není známa. Tato hračka byla dobrovolně stažena z trhu. Země původu je Čína.

Žádné komentáře:

Okomentovat