pondělí 30. července 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 27.07.2012

Tento týden byly hlášeny čtyři nebezpečné hračky.

Jedna z Itálie:
• plastová panenka - představuje chemické riziko, protože obsahuje bis (2-ethylhexyl) ftalát (DEHP). Značka Fashion. Úřady zakázali její uvedení na trh. Země původu Čína.


Dvě z Maďarska:
• modrobílý plastový mobilní telefon s blikající anténou - představuje riziko poškození sluchu v důsledku vysoké hladiny akustického tlaku a představuje riziko zadušení, protože víko prostoru tlačítek lze snadno otevřít bez použití nástroje, a tím se tlačítka stanou přístupné pro děti, které mohou spolknout. Značka Lovely Phone. Úřady nařídily jeho stažení z trhu.  Země původu Čína.

• Sada obsahuje panenku, pár zelených bot a růžové koktejlové šaty - představuje riziko, protože hlava panenky obsahuje bis (2-ethylhexyl) ftalát (DEHP). Značka Beautiful  Girls. Úřady nařídily jeho stažení z trhu. Země původu Čína.


A ještě jedna hračka z Dánska:
• Hračka s rybářskou sadou vyrobena z měkkého plastu, obsahující 210 mm dlouhý prut s magnetem připojeným na konci provázku a čtyř mořských živočichů v jasných barvách, které jsou 65 mm dlouhé - představuje riziko udušení, protože obsahuje dostupné magnety, který lze snadno oddělit, a které mohou být spolknuty malými dětmi. Kromě toho, magnetický tok indexu magnetů je příliš vysoký. Úřady nařídily jeho stažení z trhu. Země původu Čína.

Žádné komentáře:

Okomentovat