pondělí 16. července 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 13.07.2012

Tento týden bylo hlášeno celkem šest nebezpečných hraček.

Jedna hračka z Bulharska:
• sada skládající se ze dvou kusů, Baby Doll a láhev na krmení vyrobená z pružného plastového materiálu - představuje riziko, protože tvář panenky obsahuje bis (2-ethylhexyl) ftalát (DEHP). Značka Kaili Toys. Úřady nařídily jeho stažení. Země původu je Čína.


Jedna z Itálie:
• malou baterií poháněná opice se světly a zvuky - představuje chemické riziko, protože zeleným PVC obaleným elektrický kabel obsahuje bis (2-ethylhexyl) ftalát (DEHP). Kromě toho zkrat přes izolaci mezi dvěma složkami různých polarit způsobuje přehřátí baterie. Značka Long Trading. Úřady zakázaly prodej tohoto výrobku. Země původu je Čína.


Dvě ze Slovenska
• hračka Mobilní telefon - představuje riziko poškození sluchu, protože hladina zvuku je příliš vysoká. Značka Aether Champion. Úřady zakázaly prodej tohoto výrobku. Země původu je Čína.

• kojenecké chrastítko s rukojetí vyrobené ze žluto-oranžového a červeno-zeleného plastového materiálu, představuje riziko, protože rukojeť chrastítka je příliš dlouhá a může uvíznout v ústech dítěte. Oranžová-zelená chrastítko představuje riziko poškození sluchu, protože úroveň hluku je příliš vysoká. Brand Toys. Úřady zakázaly prodej tohoto výrobku. Země původu je Čína.


Jeden ze Španělska:
• malované dřevěné chrastítko, představuje riziko, protože se může snadno zlomit, může uvolňovat malé části, které by mohly uvíznout v ústech dětí. Také je zde riziko úrazu v případě, že dítě spadne na hračku. Značka V & F. Úřady nařídily jeho stažení. Země původu je Čína.

A jedna z České republiky:
• píšťala s cukrovinkami již bylo uvedeno v našem blogu (viz.ČOI varuje před nebezpečným lízátkem „LIGHT CANDY“)

Žádné komentáře:

Okomentovat