pátek 13. července 2012

Hlášení ze systému Rapex pro kategorie hračky ze dne 06.07.2012

Tento týden bylo hlášeno celkem sedm nebezpečných hraček.
Tři hračky z Rumunska:
• měkká žlutá plastová kachna - představuje chemické riziko, protože obsahuje dibutyl ftalát (DBP). Výrobek také představuje riziko spolknutí, hračka by se mohla rozlomit na malé části, které se dají umístit do úst a spolknout. Značka Safety Toys. Úřady nařídily jeho stažení. Země původu je Čína.

• panenka dlouhá cca 30 cm, vyrobená z plastu a oblečená v obleku Santa Klause - představuje chemické riziko, protože obsahuje bis (2-etylhexyl) ftalát (DEHP). Značka není známa. Úřady nařídily jeho stažení. Země původu je Čína.

• panenka, 25 cm dlouhá, vyrobená z plastů a textilních materiálů, oblečená do kalhot s růžovou a světle fialovou halenkou, představuje chemické riziko, protože obsahuje dibutyl ftalát (DBP) a bis (2-etylhexyl) ftalát (DEHP). Značka Elaine. Úřady nařídily jeho stažení. Země původu je Čína.


Jedna z Francie:

• měkký plastový přívěsek na klíče ve tvaru prasete s očima, které lze nafouknout. Hračka představuje chemické riziko, protože bílý plast ze spodní části obsahuje bis (2-ethylhexyl) ftalát (DEHP). Tato hračka byla stažena od zákazníků. Země původu je neznámá.


A tři ze Slovenska
 • různobarevné plastové řetězce s přívěskem - představují riziko, protože plastový materiál z tenkých strun obsahuje bis (2-ethylhexyl) ftalát (DEHP) a dibutyl ftalát (DBP). Značka Interwoven Toys. Úřady zakázaly prodej této hračky. Země původu je Čína.

• balíček obsahuje dvě černé plastové pistole a šest střel s přísavkou - představuje riziko udušení, protože přísavky lze snadno oddělit a vložit do úst dítěte a spolknout. Značka Gun Force. Úřady zakázaly prodej tohoto výrobku. Země původu je Čína.

• čtyři dvoubarevné plastové děrované kuličky s malou kuličkou uvnitř - představuje riziko, protože vrchní kulička se může snadno rozlomit, čímž dojde k uvolnění malé chrastivé vnitřní kuličky, která může být vložena do úst dítěte a spolknuta. Značka Nowa. Úřady zakázaly prodej tohoto výrobku.  Země původu je Čína.


Žádné komentáře:

Okomentovat